10 razloga za pristupanje strukovnom udruženju

Bilo da ste zainteresovani za jačanje vaše mreže poznastava, unapređenje svoje karijere ili možda samo imate potrebu za još nekoliko prijatelja, profesionalna umrežavanja putem članstva u strukovnim udruženjima može biti odlična opcija za vas.

 

Pored pružanja informacija o odabranoj oblasti, profesionalne organizacije mogu da poboljšaju vaš lični i profesionalni razvoj i pružaju beskrajne mogućnosti umrežavanja. Raspitajte se, izvesno je da postoji mnoštvo organizacija (od malih lokalnih do onih koje deluju na nacionalnom nivou) kojima možete da se pridružite.

 

Evo i top 10 razloga za pridruživanje strukovnim udruženjima:

 

1. Proširite svoje znanje: Profesionalne organizacije organizuju kurseve, seminare i / ili predavanja, okrugle stolove za svoje članove, redovno prate najnovije inovacije, istraživanja i trendove. Ostanite informisani o trendovima u vašoj industriji i to će vam pomoći na dugoročnom planu i staviće vas korak ispred konkurencije!

 

2. Asocijacije često imaju spiskove poslova na internetu ili u štampi, kao i one koji su na raspolaganju samo za svoje članove. Ovo je odličan način da pronađete Traženi posao za vašu oblast interesovanja.

 

3. Napravite bolji rezime: Mnoge organizacije imaju različite resurse na raspolaganju, kao što su savete o efikasnim biografijama. Navođenje članstva u udruženju u biografiji je odlično za sadašnje ali i buduće poslodavce, jer pokazuje da ste posvećeni ostanaku u svojoj profesiji.

 

4. Poboljšajte svoju mrežu: Svi znamo da je umrežavanje ključ naperak! Stvaranje konekcija je ključno, a spajanje u udruženjima daju bezbroj mogućnosti za povezivanje na lokalnom i ponekad čak i globalnom nivou. Za većinu ljudi, stvaranje profesionalnih odnosa je važno, i spajanje u grupu vam omogućava da imate osećaj sigurnosti i poverenja. Iz ovoga, vi ste u mogućnosti da podrže i pomognu jedni drugima u postizanju svojih profesionalnih ciljeva.

 

5. Budite lider: profesionalna udruženja će vam dati priliku da razviju svoje veštine kao lider, a to je važno ne samo za lični rast, ali za rast vaše firme.

 

6. Postanite mentor: Vraćanje može biti najveća nagrada i korist. Učestvovanje u forumima, diskusijama pod pokroviteljstvom udruženja predstavlja odličan način za razvijanje mreže. To će vam obezbediti lakše pronalaženje i umrežavanje sa ljudima koji misli kao vi i imaju slična interesovanja.

 

7. Steknite nove prijatelje: Kada završe školu, svi znamo koliko je teško izaći i upoznati nove ljude i steći novog prijatelja! Koriste profesionalna grupe kao priliku da upoznate nove ljude koji mogu postati prijatelji.

8. Vrati zajednici: Ima dosta organizacija koje koordiniraju društveno odgovorne inicijative da podrže napore zajednice.

 

9. Živimo u vremenu u kome je napredak u karijeri često povezan sa dugim radnim vremenom u kancelariji i prenošenja posla kući. U organizaciji u zajednici, imate pristup utvrđenom sistem podrške iskusnih ljudi koji su motivisani da urade nešto.

 

10. Ostanite inspirisani i motivisani: Naučite da volite ono što radite! Možda nećete ni znati da volite nešto, ali je važno da budete proaktivni na svom putu. Pridružite se strukovnom udruženju i otkrijte nešto novo već DANAS!